Webhejs...

Tænk alternativt.....

Mere

Internettet er efterhånden beskrevet i så store mængder at intet burde være overladt til tilfældighederne.

Alle de meninger

Alle, som har forsøgt sig med lidt hjemmeside-snedkeri har en mening om hvordan præsentationer på Internettet bør se ud og fungere, de fleste skal dog tages med et gran salt.

At finde sandheden

Der er ikke nogen endegyldig, komplet sandhed om fremstilling af hjemmesider. De anvisninger jeg giver, er alle kun brudstykker af virkeligheden, en virkelighed som du er med til at skabe så snart du rammer ned på et sted på Internettet, eller så snart andre rammer din hjemmeside.

Selvbestaltede guruer kontra samarbejde

De fleste selvbestaltede guruer indenfor fremstilling af web-steder har jo ikke de rigtige forudsætninger for at give en fuldstændig anvisning på hvordan hjemmesider skal strikkes sammen.
De rigtig gode og velfungerende web-steder er overvejende opstået gennem et samarbejde mellem eksperter på flere områder, og det er da også den rigtige måde at gøre tingene på hvis resultatet skal ramme målgruppen bedst.

Programmørfejlen

En af de største farer designere kan støde ind i ved produktion af hjemmesider, er programmørvældet. Programmører er et specielt folkefærd, som kun tænker i koder. Al respekt for det, men idet programmørerne vil bestemme hvordan siderne skal se ud, så går det galt.

Når et web-sted planlægges, er der ofte personer med en kommunikativ og design/grafisk baggrund med i planlægningen for at ramme målgruppen bedst muligt.

Når så skidtet (undskyld mit fransk) skal programmeres, går det galt fordi programmøren tror at han ved meget bedre end både designer og kommunikativ medarbejder, hvordan en brugerflade skal strikkes sammen. 
Jeg ved ikke helt hvor det er gået galt i programmørens liv, om det er hans uddannelsessted der ikke rigtig har forklaret ham hans rolle, eller om han bare ikke er blevet modsagt, fordi programmører gennem mange, alt for mange år, har været betragtet som halvguder, men et eller andet sted er det gået galt, helt galt.
Uanset hvor god programmøren er, skal han dog bringes til at erkende at der er andre som ved mere om hvordan en brugerflade bedst tilpasses målgruppen end han gør.... basta..!

Stederne

Min samling af link og litteratur, omfatter steder og skribenter, som på en eller anden måde har gjort sig bemærket i bevidstheden på de mennesker som har besøgt stedet, eller læst bogen.
Jeg er ikke enig i alle udsagn på de steder, de forskellige henvisninger peger på, absolut ikke, men jeg vil lade det være helt op til dig, som nysgerrig eventyrer, at navigere rundt i den jungle af spind du møder på den rejse du vover dig ud på, om du følger mine spor.

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse
Har du gjort det flot.. Set hvad du ville.. Brugt tiden godt.. Så kan du bare bestille..