Webhejs...

Alt det de skriver...

Litteratur

Her er en liste med litteratur jeg kan anbefale at læse, hvis du gerne vil gå dybere ind i web-designs inderste sjæl.

»Killer-Websites«

af David Siegel. ISBN: 87-987062-2-5. Forlaget »Prentice Hall«.
Bogen er fra 1997 og derfor gammel, set fra et web-design synspunkt. Ikke desto mindre mener jeg stadig at man kan lære noget af denne bog. Den har været en stor inspirationskilde for mig, da jeg startede.
David Siegel har selvfølgelig også en hjemmeside, www.dsiegel.com

»Brugervenligt webdesign«

af Jacob Nielsen. ISBN: 87-7843-479-3.
Samme guru som står bag www.useit.com. Velskrevet med mange lærerige betragtninger og stor indsigt, men bør dog tages med et gran salt eller to.

»Homepage Usability«

også en bog af Jacob Nielsen. ISBN: 0-7357-1102-X.
En bog hvor Jacob Nielsen og Marie Tahir »dekonstruerer« 50 forskellige web-steder. nogle af dekonstruktionerne vil jeg nu kalde hudfletning i stedet for dekonstruktion. Mange eksempler i denne bog vil jeg næsten kalde for nemme. Siderne er ærlig talt ikke særligt svære at pille fra hinanden, men bogen præsenterer dog nogle gode værktøjer til at analysere web-steder med, samt mange fornuftige anvisninger på hvad du selv kan gøre for at undgå de værste fælder.

»Brugervenlige websider«

af Ivan Norling. ISBN: 87-7843-404-1.
En god og fornuftig investering hvis du vil begå dig i web-design. Hæftet udgives af IDG og koster kun kr. 69,-. Kan absolut anbefales.

»Webdesign - illustreret håndbog, 2. udgave«

af Jørgen Farum Jensen. ISBN: 87-7900-226-9.
En udmærket bog, hvis du vil begynde at arbejde fornuftigt med produktion til Internettet. Indeholder en gennemgang og lektioner i html, dhtml, css og javascript. læs mere på www.webdesign101.dk, som er lavet af forfatteren til bogen.

»Handikapvenligt webdesign - tilgængelige websider «

af Susie Christensen. ISBN: 87-7843-626-5.
Bogen gennemgår principperne for at oprette tilgængelige sider til Internettet, sider som alle kan bruge, fordi standarderne er overholdt og der er vist omtanke i fremstillingen af koderne.

»Brugervenligt webdesign, 2. udgave«

af Rolf Molich. ISBN: 87-571-2481-7.
Professionel analyse og værktøj i arbejdet med at gøre dit websted mere brugervenligt. Bogen indeholder mange betragtninger og metoder til dette arbejde. Suppleres med www.dialogdesign.dk.

»Skrivgodt.dk« og »Godnethistorier«

fra Granjean kommunikation. Ulf Joel Jensen, Julie Top-Jensen m.f. ISBN: 87-7887-065-8 og 87-7887-137-9.
To bøger der begge handler om det skrevne ord på Internettet. Hvordan skriver du målrettet, kort og præcist til Internettet. Hvordan bruger du personlighed og »storytelling« i dine tekster. Absolut nødvendig læsning.
se også skrivgodt.dk.

»Stram op på dine websider«

af Kim Pedersen. ISBN: 87-91171-02-4.
En af de rigtig gode bøger om webdesign. Skrevet i et sprog som alle kan forstå. Indeholder mange gode eksempler på hvordan det kan gres i det virkelige liv. En rigtig »øjenåbner«. Suppleres med kimswebsite.dk.

»Design til skærm«

af Kim Pedersen og Pernille Hansen. ISBN: 87-88263-45-2.
Bogen er fra 1997, men virker stadig efter hensigten, at give et godt indblik i hvorfor design til skærm er anderledes end design til tryk.

»Webdesign - sådan«

af Henrik Birkvig. ISBN: 87-88263-63-0.
En samling af mere end 200 råd, regler og anvisninger om design og brugervenlighed. Rådene er bearbejdet og for en stor del forsynet med noter og henvisninger. En del af noterne er rimeligt skarpe.

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse
Har du gjort det flot.. Set hvad du ville.. Brugt tiden godt.. Så kan du bare bestille..